tr Türkçe
tr Türkçe

Hastane Bilgi Rehberi

•     Hekimimiz tarafından, hastanızın sağlığı için ziyaretçi ve/veya refakatçi uygulaması yasaklanmışsa, lütfen buna uymaya özen gösteriniz.

•     Hastalarımızın sağlığı için odada aynı anda ikiden fazla ziyaretçi bulunmamasına ve ziyaret süresinin 10 dakika ile sınırlandırılmasına özen gösteriniz.

•     Ateş, burun akıntısı, öksürük, ishal, kusma ve enfeksiyöz dermatiti olan kişiler ziyaretçi olarak kabul edilmemektedir.

•     Toplumda salgın varlığında ziyaretçi kısıtlaması yapılabilir. Bu durumda hastane kurallarına uyunuz.

•     Ziyaretiniz sırasında hasta ve yakınlarının mahremiyetine özen gösteriniz.

•     Olası enfeksiyon riskine karşı 12 yaş altı çocuklar ziyaret için kabul edilmez. Yoğun bakımlara ise 16 yaş ve altı çocuklar ziyaretçi olarak alınmaz.  

•     Özel durumlarda saat 22:00’den sonra ziyaretçi girişleri yalnızca Acil Servis kapısından sağlanır.

•     Bakım ve tedaviniz yapılırken ziyaretçilerinizin odadan çıkması gerekir. 

•     Ziyaretçilerinizden, odanıza girmeden önce ellerini yıkamalarını veya odanın önünde bulunan el dezenfektanlarını kullanmalarını isteyiniz. Sağlığınız için aynı anda iki kişiden fazla ziyaretçi kabul etmediğiniz, ziyaret süresini 15 dakika ile sınırlandırdığınız, katta yatan diğer hastaları rahatsız etmemek için sosyal kurallara  uyduğunuz ve gürültü yapmadığınız için teşekkür ederiz.

•     Hastalarımızın yanında (kendisine zararı olabileceği için) duygusal durumunuzu yansıtacak ağlama, bağırma gibi davranışlarda bulunmamaya dikkat ediniz.

•     Hastalarımızın sağlığını korumak için lütfen dışarıdan yiyecek-içecek getirmeyiniz ve kabul etmeyiniz.

•     Yüksek sesle konuşmayınız.

•     Hastanemize evcil hayvanlar kabul edilmemektedir, lütfen getirmeyiniz.

Yatış işlemleriniz için ikinci katta yer alan Hasta Yatış Bölümüne başvurabilirsiniz. Hasta yatış görevlimiz, rezervasyonunuz doğrultusunda yatış işlemlerinizi başlatacak ve bazı hastane formlarını okutarak, imzalamanızı isteyecektir.

Kabul işlemlerini gerçekleştirmek için lütfen aşağıdaki belgeleri yanınızda bulundurunuz:

•     Nüfus cüzdanı veya ehliyet 

•     TC vatandaşı olmayanlar için pasaport

Hasta Yatış Görevlimiz; adınız - soyadınız, hastane protokol numaranız ve doğum tarihinizin yazılı olduğu kimlik bilekliğinizi kolunuza takacaktır. Hastanede kimliğiniz haline gelecek bu bilekliği, lütfen Çıkış olana kadar çıkartmayın. Yıpranması veya çıkması durumunda servis hemşirenize bilgi vermeniz gerekmektedir.

Yatış işlemleriniz tamamlandıktan sonra hasta kabul sekreteri sizi  odanıza kadar refakat edecek. 

Ücret Bilgilendirmeniz

İlk kabulde ve yatış süresince tedavi masrafları konusunda Hasta Yatış Çıkış Görevlisi tarafından size bilgi verilecektir.

Taburculuk İşlemleriniz

Doktorunuzun hemşirenize, Taburcu olabileceğinizi bildirmesi üzerine, Hemşireniz ve Kat sekreteri tarafından kattaki işlemleriniz (dosyanızın, hesaplarınızın ve raporlarınızın hazırlanması gibi) en hızlı şekilde başlatılacaktır. 

Bu işlemleriniz tamamlandıktan sonra dosyanız Kat Sekreteri Görevlimiz tarafından Hasta yatış Çıkış Bölümüne teslim edilir. Hasta Çıkış Bölümü tarafından son kontrolleri yapılıp kurum provizyon işlemleri / nakit ödeme hazırlığı işlemleri tamamlanarak faturanız ödemeye hazır hale getirilir. Tüm bu işlemler 30 dk ile 2 saat arasında sürebilir. İşlemleriniz tamamlandıktan sonra Hasta Çıkış Bölümüne yönlendirileceksiniz. Size faturanızla ilgili açıklamalar yapılacak ve kalan ödemeleri yaptıktan sonra Çıkış işlemlerinizi gerçekleştirmiş olacaksınız.

Sağlık Hizmeti Ekibimiz

Tüm çalışanlarımız, üzerlerinde  ad soyad ve görev ünvanlarının yazılı olduğu personel kimlik kartı taşır. Hastanemizde olduğunuz süre boyunca sizden sorumlu tüm çalışanlar kendilerini tanıtacaktır. Tedavi ve bakımınızla ilgili her soruyu onlara sorabilir, bakımınıza katkıda bulunmalarını isteyebilirsiniz. Tedavi planınızın bir parçası olmak, sizin en önemli sorumluluğunuz ve hakkınızdır. Hekimden hemşireye, idari kadroya kadar tüm personel tanı ve tedavi sürecinizin güvenli ve rahat geçmesini sağlayacaktır.

Tüm çalışanlarımız, üzerlerinde  ad soyad ve görev ünvanlarının yazılı olduğu personel kimlik kartı taşır. Hastanemizde olduğunuz süre boyunca sizden sorumlu tüm çalışanlar kendilerini tanıtacaktır. Tedavi ve bakımınızla ilgili her soruyu onlara sorabilir, bakımınıza katkıda bulunmalarını isteyebilirsiniz. Tedavi planınızın bir parçası olmak, sizin en önemli sorumluluğunuz ve hakkınızdır. Hekimden hemşireye, idari kadroya kadar tüm personel tanı ve tedavi sürecinizin güvenli ve rahat geçmesini sağlayacaktır.

Hekimlerimiz

Hastanemizde kaldığınız sürece yatış kararını veren hekim sizden sorumlu olacak ve yatış süresince tedavinizi düzenleyecek ve takibinizi yapacaktır. Odanıza yerleştikten sonra, hekimlerimiz ilk ziyaretlerini yapıp dosyanızdaki bilgilerinizi ve yatışınızdan önce kullandığınız ilaçları incelerler. Eğer bir operasyon geçirecek iseniz daha önce anestezi hekimi siz muayene etmediyse odanızda operasyondan önce sizi ziyaret ederek muayene edecektir.  Yatış sürecinde kullanacağınız ilaçları ve uygulayacağınız diyeti tedavinize göre düzenler, takip tedavinizi yapar, gerektiğinde diğer tıbbi bölümlerle koordinasyonu sağlayarak ne zaman Çıkış olacağınıza karar verir.  

Hemşirelerimiz ve Teknikerlerimiz

Hemşire ekibi ve tekniker ekibi , sağlık bakım ekibinin en önemli üyelerinden biridir. Hemşirelerimiz, hastalarımızı fiziksel, psikolojik ve sosyal açıdan bir bütün olarak değerlendirerek tedavi ve bakım sürecinizde size destek olurlar.

Yattığınız sürece ve taburculuğunuzdan önce ihtiyacınız olan konularda gerekli bilgilendirme ve eğitimleri yaparlar. Hemşirelik hizmetleri ve bakımı ile ilgili sorunuz ve/veya danışmanız gereken herhangi bir konu olduğunda, hemşireniz ile iletişim kurabilirsiniz.

Güvenli İlaç Kullanımı

Hastanemizde kaldığınız süre boyunca tedavinizin doğru bir şekilde yapılabilmesi için lütfen aşağıdaki noktalara dikkat ediniz:

•     Sürekli kullanmakta olduğunuz tüm ilaçları sorumlu hekiminize ve hemşirenize açık bir şekilde bildirin. Yanınızda ilaç varsa, hemşirenize teslim edin.

•     Hekiminiz tarafından order edilen , servis hemşirenizin size verdiği ilaç dışında hiçbir ilacı kullanmayın.

•     Hemşireniz ilaçlarınızı uygulamadan önce size kullanım amacı, yan etkileri ve kullanım sıklığı hakkında bilgi verir. 

Düşmelerin Önlenmesi

Tedaviniz süresinde kullanılan  ilaçlar, yapılan girişimler, düşme riskinizi artırmaktadır. Düşme riskiniz değerlendirme sonrası yüksek çıktığında hemşireniz tarafından odanıza yeşil yapraklı yonca figürü asılacaktır. Bu figür tüm sağlık personelinin düşme riskiniz olduğunu anlamasını sağlar ve size verilen takip tedavi bakım izmetlerinde çok dikkatli davranılarak ilave önlemler alınır. Bu nedenle Düşme riskinizi azaltmak için odanızdaki “Düşme Riskine Karşı Alınacak Önlemler Broşürü”nü okumanızı rica ederiz.

Aşağıdaki önlemlere güvenlik açısından uymanızı rica ederiz;

•     Tek başınıza yatağınızdan kalkmayın. Mutlaka hemşirenizden yardım isteyin. 

•     Telefon, hemşire –personel çağırma zilini kolaylıkla erişebileceğiniz bir yerde tutunuz.

•     Hemşirenizden, yatağınızı kolayca yatıp kalkabileceğiniz bir seviyeye getirmesini isteyiniz.

•     Eğer yardımsız ayağa kalkmanız ve yürümenize izin verilmişse, yeterli aydınlatma olmasına dikkat ediniz. 

•     Hastane içinde ayağınızın kaymaması uygun terlik seçiniz. Odanız temizlenirken , yerler ıslak iken ayağa kalkmayınız . Yerlerin ıslak olduğunu belirten levhalara dikkat ediniz.

•     Eğer yürüteç gibi bir destek ile yürümeniz gerekiyorsa bunları güvenli ve rahat kullandığınızdan emin olunuz.

•     Banyo yapacaksanız hemşirenizden yardım isteyiniz asla kendi başınıza banyo yapmayınız. 

•     Koridorda oda içinde yürürken duvardaki tutunma barlarından destek alınız. 

El Hijyeni

Hastane Enfeksiyonlarının önlenmesi için, siz ve yakınlarınızın el hijyenine uyum göstermesi gerekmektedir. Bu nedenle ellerinizi sık sık yıkayarak dezenfekte ediniz. Hastanemizde  alanlarının tamamında ve hasta odalarımızda el dezenfektanı bulunmaktadır.

El Hijyeninizi aşağıdaki durumlarda mutlaka sağlayınız;

•     Tuvaleti ihtiyacınızı gidermeden önce ve sonra kullanmadan önce ve sonra,

•     Görünür bir kir olduğunda 

•     Yemek yemeden önce ve sonra,

•     Hasta odanıza her ziyaretçi/refakatçi giriş ve çıkışında 

•     Sağlık personelleri tedavi ve bakımınızda herhangi bir işlemi yapmadan önce el hijyeni sağlarlar. 

•     Ziyaretçilerinizin grip gibi bulaşıcı herhangi bir enfeksiyonu olmadığından emin olunuz.

•     Sizde bir enfeksiyon gelişmesi durumunda,  enfeksiyonun türüne uygun hastanede yatan diğer hastaları ve personeli korumak için maske, eldiven, önlük kullanımı hatta ziyaretçi kısıtlaması gerekebilir. Bu gibi durumlarda hekim ve servis hemşireniz alınacak önlemler konusunda sizi bilgilendirecektir. 

Tedavi ve Bakımınıza Katılım

Tedavi ve bakımınıza katılımınız bu süreçte çok önemlidir. 

•     Hekim ve hemşirenizle tedavi bakım ve takip sürecini konuşunuz.

•     Tedavinizi anladığınızdan emin olunuz ve anlamadığınızı sormaktan çekinmeyiniz.

•     Ameliyat olacaksanız, hekiminizden uygulanacak işlemlerle ilgili bilgi alınız.

•     Eğer ağrınız varsa hemşire ve hekiminize bilgi veriniz. Onlar size gerekli müdahaleleri yapacaklardır. Hastanemizde hemşireler arası vardiya devri, hasta yatağı başında yapılmaktadır. Bu devir sırasında gözlemlerinizi ve sorularınızı hemşirelerinizle paylaşınız.